Bài tập tiếng Anh lớp 5 cho học sinh luyện tập các dạng bài và cấu trúc cơ bản của tiếng Anh lớp 5. Dưới đây là một số dạng bài tập tiếng Anh dành cho học sinh lớp 5 xuất hiện nhiều trong những đề kiểm tra tiếng Anh trên lớp.

Bạn đang xem: Bài tập tiếng anh lớp 5

Một số dạng bài tập tiếng Anh lớp 5

Test I: Circle the words have differently pronunciation:

1/ A. my B. hungry C. cry D. fly

2/ A. this B. that C. brother D. think

3/ A. sing B. seafood C. sugar D. science

4/ A. door B. food C. school D. good

5/ A. seafood B. headache C. meat D. please

6/ A. visited B. wanted C. played D. needed

7/ A. hi B. his C. finish D. six

8/ A. february B. never C. seven D. she

9/ A. table B. tennis C. time D. tired

10/ A. hour B. he C. hi D. hungry


Test II: Rerrange the words to make right sebtences:

have /a /I /fever /.

=> …………………………………….

is /you /What / the / with /matter /?

=> ……………………………………………

you / what’d / to be / the / like / future / in ?

=> …………………………………

which / would / like / visit / you / to / ?

=> ………………………………………………………

go / Did / last / to / year / you / Ha Long Bay / ?

=> ……………………………………………………………

my / football / with / I / playing / friends / am / now / .

=> ……………………………………………………………

*
*

Don’t / with / play / knife / !

=> …………………………………………………………….

do / do / you / your / free time / What / in / ?

=> …………………………………………………………………

Which / more / expensive / is / , / Hanoi / Vinh / or / city / .

=> …………………………………………………………….

Ha Long / more / Bay / beautiful / is / .

=> ……………………………………………………………

Test V: Read and answer questions:

My name’s Nam. I live in Ha Noi. I have two friends, Lan and Minh. Lan lives in Da Nang. Minh lives in Can Tho. The weather in our places is not the same. This weekend, it will be cold and dry in Ha Noi, but it will be cool and sunny in Da Nang, and it will be hot and cloudy in Can Tho. The seasons are different, too. There are four seasons in Ha Noi: spring, summer, autumn and winter. But there are only two seasons in Da Nang and Can Tho: the dry season and the rainy season.

What’s his name ?

a. His name is Nam b. His name’s Minh c. Her name is Lan

2. How many seasons are there in Can Tho?

a. 2 b. 3 c. 4

3. What are they?

a. the dry season and the sunny season

b. the dry season and the windy season

c. the dry season and the rainy season

4. What will the weather be like in Hanoi this weekend?

a. cold and dry b. cool and sunny c. hot and cloudy

5. What will the weather be like in Da Nang this weekend?

a.cold and dry b. hot and cloudy c. cool and sunny

6. What will the weather be like in Can Tho this weekend?

a. cold and dry b. hot and cloudy c. cool and sunny

Test III. Choose the best answer:1. What……. the matter with you?

A. are B. were C. is

2…………….. are you going tomorrow?

A.What B. Where C. Who

3. Did you clean the floor last Sunday?

A.Yes, I do B. Yes, he is C. No, I didn’t

4. You should…………… some aspirins.

A. take B. to take C. taking

5. What…….. you do tomorrow?

A. is B. are C. will

6. What do you usually do……………….. spring?

A. to B. on C. in

7. What are you go next week? – I will ………………. on the beach

A. write B. build C sunbathe

8. Last Sunday he……… fishing.

A. went B. goes C. going.

Test IV: Circle the differently words:

1. A. wentB. wroteC. playedD. clean
2. A. museumB. placeC. shopD. school
3. A. springB. goingC. doingD. skipping
4. A. feverB. headacheC. stomachacheD. letter
5. A. coolB. hotC. weatherD. cold
6. A. stadiumB. yesterdayC. tomorrowD. today
7. A. isB. sheC. theyD. we
8. A. forB. heC. inD. on
9. A. watchB. listenC. wereD. read
10. A. wentB. playedC. cookedD. talked

Test V: Use the words to write in the dialogue:

Linda: Where were you (1)………… summer, Peter?

Peter: I (2)……… at the seaside.

Linda: Where did you (3)………..?

Peter: I went to Phu Quoc (4)……………

Linda: What did you do?

Peter: I (5)…………. a boat trip.

Linda: What was the trip (6)…………?

Peter: It was great.

Xem thêm: Hạn Huỳnh Tuyền Là Gì ? Hạn Huỳnh Tuyền Năm 2022 Tốt Hay Xấu?

Linda: What’s that?

Peter: It’s a (7)…………. of my trip.

Like photo was go last took island

Test VII: Viết đoạn văn nói về người bạn thân bằng tiếng Anh (ngoại hình, tính cách, thích điều gì về họ)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN CHI TIẾT

Test I: 1. C 2. B 3. C 4. A 5. B 6. C 7. A 8. D 9. B 10. A

Test II:

I have a feverWhat is the matter with you?What’d you like to be in the future?What would you like to visit?Did you go to Ha Long Bay last year?I am playing foodball with my friends nowDon’t play with knifeWhat do you do in your free time?Which is more expensive, Hanoi or Vinh city?Ha Long Bay is more beautiful

Test V:1. B 2. A 3. C 4. A 5. C 6. B

Test III:1. C 2. B 3. C 4. A 5. C 6. B 7. C 8. A

Test IV:1. D 2. B 3. A 4. D 5. C6. A 7. A 8. B 9. C 10. A

Test V:1. last 2. was 3. go 4. island 5. took 6. like 7. photo

Test VII: Học sinh tự viết đoạn văn về người thân


ID); ?>" data-width="" data-layout="button_count" data-action="like" data-size="large" data-share="true">ID); ?>" data-size="large">